Hier vindt u de bezetting van de Spectacles Jazzband 'unplugged' en in podiumformatie.Theo Sterk Theo Sterk - trompet, zang

Begonnen op 6 jarige leeftijd op trompet bij een harmonie, waar ook meerdere familieleden actief bij betrokken waren. Heeft het musiceren van huis uit meegekregen. Is klassiek opgeleid bij de muziekschool en later bij een docent aan het muzieklyceum te Hilversum. Muzikaal breed georiƫnteerd en al op zeer jonge leeftijd actief op de diverse muziekpodia.
Naast de Spectacles Jazzband actief bij Hofkapel Nooit Gedagt (muzikaal leider), Sophia's muziekvereeniging te Loon op Zand (symfonisch blaasorkest). Ook is Theo dirigent bij een koor in Loon op Zand. Treedt ook regelmatig op als gastsolist op trompet en als zanger.
Jan Maas Jan Maas - trombone

Heeft op jeugdige leeftijd zijn muzikale opleiding genoten bij de plaatselijke fanfare in Leende en raakte al vrij snel geïnteresseerd in de diverse muzieksoorten waaronder ook de jazzmuziek. Mede door zijn brede muzikale belangstelling was Jan te beluisteren in diverse ensembles en orkesten variërend van klassiek tot jazz. Ervaringen opgedaan in bigbands en oude stijl jazzorkesten.
Ed Sterk Ed Sterk - klarinet

Kreeg op 8 jarige leeftijd een klarinet in handen gedrukt bij de plaatselijke harmonie. Heeft een klassieke opleiding gehad bij de muziekschool. Kreeg op dertig jarige leeftijd belangstelling voor de oude stijl jazz en is dat ook meer gaan waarderen door de grote vrijheden die het biedt. Heeft ervaring opgedaan bij diverse formaties en is betrokken geweest bij de formatie van de huidige Spectacles Jazzband.
Naast de Spectacles Jazzband actief bij Hofkapel Nooit Gedagt (tenor sax) en als klarinettist bij Sophia's muziekvereeniging te Loon op Zand (symfonisch blaasorkest).
Hans Tempelman Hans Tempelman - sousafoon

Komt uit een gezin waar zeer waarderend over muziek gedacht werd en dit ook gestimuleerd werd. Zette als muzikant op jonge leeftijd zijn eerste muzikale stappen bij de harmonie in Klaaswaal en is daar nog steeds actief als paukenist. Heeft destijds als bijinstrument gekozen voor de sousafoon en heeft zich daar zo goed in bekwaamd dat hij destijds werd gevraagd bij een oude stijl orkest mee te gaan spelen. Heeft daar toen de nodige ervaring opgedaan en kwam vanuit die hoek in contact met enkele jongens waarmee The Spectacles Jazzband werd opgericht. Heeft muzikaal ook een zeer brede belangstelling. Buiten de jazzmuziek nog steeds trouw aan de symfonische blaasmuziek waarbij op de punt van de stoel gemusiceerd moet worden.
Jan Blonk Jan Blonk - banjo, gitaar

Begon in zijn tienerjaren op de middelbare school met gitaar spelen waarbij diverse muziekgenres aangepakt werden. Werd destijds gevraagd om eens als remplaçant op gitaar mee te spelen met een oude stijl jazzorkest en was toen al snel enthousiast. Mede hierdoor kwam de banjo voor hem in de belangstelling te staan en heeft hij ook met dit instrument de nodige ervaring opgedaan bij diverse orkesten. Vanaf de oprichting maakt hij deel uit van The Spectacles Jazzband en is daarnaast regelmatig een veel gevraagde invaller bij andere orkesten.
Cees van Dis Cees van Dis - washboard, drums, zang

Heeft als slagwerker zijn roots liggen bij het showkorps in Gorinchem waar hij zijn eerste muzieklessen volgde. Kreeg op latere leeftijd belangstelling voor andere muziek en daarbij kwam de oude stijl als zijn grote muzikale liefde naar boven. Heeft bij diverse oude stijl orkesten ervaring opgedaan en kreeg een beeld op welke manier hij die muziekstijl wilde spelen. Dat The Spectacles Jazzband die invulling werd is niet verwonderlijk omdat de individuele muzikale vrijheden mede bepalend zijn voor het speelplezier wat kenmerkend is voor dit orkest. Hij is vanaf de oprichting de contactpersoon voor de optredens. Tevens is hij secretaris van Jazz Hall '72 één van de oudste jazzclubs in Nederland.
logo spectacles jazzband Natuurlijk verzorgen wij graag een optreden voor u. Neem daarvoor contact op met onze zakelijk leider, Cees van Dis. Onze gegevens kunt u vinden door op de link contact te klikken. logo spectacles jazzband